Novi direktor Hypo Alpe-Adria-Bank Mostar Michael Christian Vogt

09.03.2010. 15:23 / Izvor: eKapija.ba
Novi direktor Hypo Alpe-Adria-Bank Mostar Michael Christian Vogt

Novi direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar je Michael Christian Vogt, a dosadašnji direktor Petar Jurčić preuzima funkciju predsjednika Izvršnog odbora te banke, saopćeno je za eKapija.ba.

Uz Petra Jurčića, kao predsjednika, Izvršni odbor sačinjavati će predsjednik Nadzornog odbora Anton Knett, kao dopredsjednik, te u funkciji članova odbora: novoimenovani direktor Michael Christian Vogt, član Nadzornog odbora, Thomas Morgl i jedan bosanskohercegovački ekspert čije je imenovanje u tijeku.

(Michael Christian Vogt)

Vogt je rođen 1960. godine u Beču, a već 27 godina gradi uspješnu karijeru u bankarskom poslovanju. Od toga, 17 godina je radio za bankarske grupacije na prostorima centralne i istočne Europe. "Posebice izdvajamo rad u Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj. Između 2001. i 2009. godine obavljao je dužnost člana upravnog odbora Slovenka Sporitelna Banke, te Erste Bank Group", saopćeno je iz banke.

"Sa Vogtom Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. dobiva financijskog eksperta sa dugogodišnjim bankarskim iskustvom te kompetencijom i znanjem stečenim u zemljama centrale i istočne Europe. Vogt će kao uspješna poslovna osoba svojim radom i iskustvom dati dodatni poticaj svim našim dosadašnjim naporima i ulaganjima u bh. tržište i poduprijeti dalji razvoj Hypo Alpe-Adria-Bank", izjavio je Anton Knett predsjednik Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Uz Michael Christian Vogta kao direktora, članovi Uprave, Mirzet Ribić obnašati će funkciju zamjenika direktora, Jasna Gvožđar i Thomas Tomsich će obnašati funkcije izvršnih direktora banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti