Novi Grad Sarajevo - Otkazano predavanje o koronavirusu i mjerama zaštite

06.03.2020. 07:44 / Izvor: Fena
Novi Grad Sarajevo - Otkazano predavanje o koronavirusu i mjerama zaštite

Otkazano je predavanje Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo o temi "Infekcija coronavirusom - mjere za zaštitu stanovništva u cilju sprječavanja epidemije".

Otkazano je predavanje Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo o temi "Infekcija coronavirusom - mjere za zaštitu stanovništva u cilju sprječavanja epidemije", koje je bilo najavljeno za petak u 19.00 sati u zgradi te općine. 

Kao predavači su bili najavljeni doc.dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i mr. sci. dr. Adem Zalihić, direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Doc. dr. Baljić je saopćio kako zbog novonastale situacije od sinoć i danas kao i aktivnosti oko daljnjih priprema za zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na Corona virusnu infekciju koje uključuju sastanke Kriznog štaba sa nadležnima u Kantonu Sarajevo  i Federaciji BiH, niti kolega Adem Zalihić niti on neće biti u mogućnosti da održe planiranu tribinu u Općini Novi Grad, potvrđeno je Feni iz Press službe te općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti