Novi letovi između Švicarske i Bosne i Hercegovine

18.06.2015. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
Novi letovi između Švicarske i Bosne i Hercegovine

Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini i Swiss International Air Lines (SWISS) organizirali su jučer prijem povodom nedavno upostavljenih avio linija SWISS-a Sarajevo-Cirih i Sarajevo-Ženeva.

Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini i Swiss International Air Lines (SWISS) organizirali su jučer prijem povodom nedavno upostavljenih avio linija SWISS-a Sarajevo-Cirih i Sarajevo-Ženeva.

Goste su pozdravili Nj.E. Heinrich Maurer, ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini, Bernhard Wodl, šef SWISS-a za Austriju i Centralnu i Istočnu Evropu, i Federico Sommaruga, direktor Turizma Švicarske za tržišta u razvoju. Prijem je održan u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u kojoj su izložene slike jednog od najpriznatijih umjetnika Švicarske Ferdinanda Hodlera.

"S jedne strane ova nova direktna linija je daljnje otvaranje vrata BiH prema svijetu. Cirih i Ženeva nisu samo dobro poznati švicarski gradovi već i važni evropski aerodromi koji spajaju mnoge druge međunarodne destinacije. S druge strane, letovi SWISS-a iz Švicarske ka Sarajevu će olakšati i ojačati već snažne lične poveznice između naše dvije zemlje i njihovim stanovništvom. Pored potencijala od oko 60.000 građana koji predstavljaju snažnu bosanskohercegovačku dijasporu u Švicarskoj, mnogi drugi posjetitelji će biti privučeni da posjete BiH i njene kulturne i prirodne ljepote koristeći ove avionske veze", izjavio je ambasador Maurer.

Sa početkom ljetnog rasporeda za 2015. godinu SWISS je predstavio usluge prema 22 nove evropske destinacije iz svog sjedišta u Cirihu i proširio mrežu sa bazom u Ženevi sa cjelogodišnjom uslugom ka šest novih destinacija, a Sarajevo je jedna od njih. "SWISS će nastaviti da investira u svoje usluge u centralnoj i istočnoj Evropi, gdje god budemo vidjeli mogućnosti da to učinimo. Razlog tome je što smo ubjeđeni da ove atraktivne tržišne regije nose mnogo potencijala", naglasio je gospodin Wodl u svom obraćanju zvanicama. 

Gospodin Sommaruga je potom održao kratku prezentaciju o Švicarskoj kao turističkoj destinaciji. Prikazujući ljepote i znamenitosti zemlje, predstavljena je nova turistička ponuda "Grand Tour of Switzerland", 1.600 kilometara dugo putovanje po ovoj zemlji, saopćeno je iz Ambasade Švicarske u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti