Novi povjerenik Vlade Hrvatske Fabris Peruško

27.02.2018. 11:58 / Izvor: Večernji List
Novi povjerenik Vlade Hrvatske Fabris Peruško

Peruško je u maju 2017. godine došao na poziciju člana uprave zaduženog za finansije i restrukturisanje "Tiska".

Novi povjerenik Vlade Hrvatske za koncern "Agrokor" trebao bi biti Fabris Peruško iz uprave "Tiska", a mjesto zamjenika trebalo bi da pripadne direktoru firme "KHA" Ireni Veber, saznaje "Večernji list".

List piše da Peruško, koji je u "Agrokoru" bio uključen kao savjetnik i poznaje proces restrukturisanja, ima podršku većine povjerilaca.

Peruško je u maju 2017. godine došao na poziciju člana uprave zaduženog za finansije i restrukturisanje "Tiska", za koju se vjeruje da je bila jedna od kompanija iz sastava "Agrokora" u finansijski i poslovno najtežoj situaciji.

Nova uprava "Tiska" uspjela je u veoma kratkom roku stabilizovati poslovanje i vratiti profitabilnost, čime je sačuvano oko 3.600 radnih mjesta.

Veberova je bila uključena u proces restrukturisanja, kao savjetnik dosadašnjeg povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" Ante Ramljaka.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković juče je rekao da su obavili niz razgovora sa kandidatima i da se sprovode konačne provjere.

Ona je dodao da će ove sedmice biti predložena nova vanredna uprava "Agrokora".

Ramljak je nedavno podnio ostavku na mjesto povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" zbog stalnih napada i pritisaka. On je svu dokumentaciju o savjetnicima tog koncerna donio hrvatskom premijeru, koji je naredio analizu.

Predaja dokumentacije je uslijedila nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je kompanija u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije povjerenika dobijala 250.000 kuna /33.600 eura/ sedmično za usluge glavnog savjetnika u procesu restrukturisanja "Agrokora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti