Novi proizvodi Windows Vista, 2007 Microsoft Office sistem i Exchange Server 2007 predstavljeni privrednicima u Doboju

16.06.2007. 13:07 / Izvor: eKapija.ba
Novi proizvodi Windows Vista, 2007 Microsoft Office sistem i Exchange Server 2007 predstavljeni privrednicima u Doboju

Microsoft BiH je u saradnji sa Privrednom komorom Regije Doboj predstavio svoje nove proizvode Windows Vista, 2007 Office sistema i Exchange Servera 2007 privrednicima u Doboju. Novi proizvodi su nastali kao rezultat saradnje između Microsofta, njegovih korisnika i partnera. Osmišljeni su kako bi kompanijama omogućili napredovanje u svijetu komunikacija, sve većeg broja informacija i stalnih promjena, a nude platformu koja će promijeniti način na koji se informacije pretvaraju u stvarne prilike i razvoj. Novi proizvodi su korisnicima u BiH dostupni od 1. februara 2007. godine. Lokalizirana verzija Windows Viste i 2007 Office za Bosnu i Hercegovinu može se očekivati u toku ove godine.

Nove mogućnosti sistema Windows Vista i 2007 Office sistema donose znatne napretke na području grafike, sigurnosti, pretraživanja i kolaboracije. Znatna ulaganja u servere čine 2007 Office sistem jakom platformom za razvijanje poslovnih aplikacija koje će ukloniti prepreke između kompanija, sistema, procesa i informacija.

Gosp. Novo Škrebić, predsjednik Privredne komore Regije Doboj predstavio je Privrednu komoru Regije Doboj, i dodao „Posebno mi je zadovoljstvo da smo imali priliku biti partneri Microsofta i privrednicima naše regije predstaviti Microsoftove najnovije proizvode.

Dalida Breški, voditelj prodaje Microsoft proizvoda u Sys Company predstavila je različite programe licenciranja Microsoftovih proizvoda i njihove pogodnosti.

Pored novih proizvoda Windows Vista i Office 2007 dobojskim privrednicima predstavljeni su i Microsoft poslovni paketi, dizajnirani posebno za mala i srednja preduzeća. Elmedin Bijedić iz Microsoft BiH izjavio je „Ovo je kampanja koja se direktno obraća malom preduzetništvu na jedan nov način, sa ponudama prilagođenim njihovom poslovanju, novim proizvodima i poznatim rješenjima koja su doživjela funkcionalne preobražaje.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti