Novi projekt Mercatora: Iz domaćih krajeva

03.04.2014. 11:40 / Izvor: eKapija.ba
Novi projekt Mercatora: Iz domaćih krajeva

Projektom "Iz domaćih krajeva", pokušat će odgovoriti tematskim osvrtom na sezonske i tradicionalne navike kupaca uz pomoć dobavljača koji su partneri projekta "100% domaće".

Trajno opredjeljenje Mercatora BH je saradnja sa domaćim proizvođačima. "Opredijelili smo se da našim kupcima približimo domaće proizvođače i njihove proizvode kroz projekat "100% domaće" koji nastavljamo i u ovoj godini. Kupci su podržali naša nastojanja, pa smo odlučili da i kroz akciju 'Iz domaćih krajeva' kupcima približimo još više domaćih proizvoda", poručuju iz Mercatora.

Projektom "Iz domaćih krajeva", pokušat će odgovoriti tematskim osvrtom na sezonske i tradicionalne navike kupaca uz pomoć dobavljača koji su partneri projekta "100% domaće". Projekat ujedno predstavlja nadogradnju i nastavak veoma uspješne saradnje Mercatora BH sa domaćim proizvođačima, te je rezultat nastojanja i želje da se obezbijede i plasiraju kvalitetni domaći proizvodi.  Posebna pažnja je posvećena kritičnim elementima poput ponude i dostupnosti proizvoda na akciji u svim trgovinama, uključujući i ponudu proizvoda iz trgovačke marke domaće proizvodnje, kao i nivo cijena za ovu akciju.

Mercator BH je 2013. godinu zaokružio sa još boljom saradnjom sa domaćim proizvođačima zahvaljujući veoma uspješnom projektu "100% domaće", koji se implementirao u drugoj polovini godine na zadovoljstvo kupaca jer su iz mjeseca u mjesec imali mogućnost kupovine kvalitetnih i raznovrsnih proizvoda po akcijskim cijenama.  Domaći proizvođači, koji su bili partneri projekta "100% domaće": Poljorad, M.I.OVAKO, HERCEGOVINAVINO, Mljekara Livno, Vinarija Zadro, VITA LIFE, JAMI i Sarajevska Pivara,  će u novom projektu biti ojačani ponudom Violeta d.o.o., Tuzlanskom i Bihaćkom Pivarom i drugim domaćim proizvođačima.

 "Za nas, ovakvi projekti predstavljaju priznanje jer je Mercator BH prepoznao naše zalaganje i nastojanje širenja asortimana proizvoda koji već deset godina zadovoljavaju potrebe naših vjernih potrošača u BiH i zemljama regiona.  Moderna tehnologija i tim stručnjaka kojima raspolažemo dovoljna su garancija proizvoda vrhunske kvalitete i sigurne higijensko-sanitarne ispravnosti, a od potvrda svjetskih kuća za certificiranje izdvajamo HALAL i HACCP.   Uvijek želimo da pružimo više i bolje zbog čega nam je veoma značajno partnerstvo sa Mercatorom BH i učešće u projektima ove vrste",  izjavio je Mušan Mutevelić, direktor M.I. OVAKO d.o.o.

Veselko Čule, direktor Hercegovinavino d.o.o. je povodom nastavka projekta "100% domaće" izjavio: "Naša proizvodnja vina i pića ja naslonjena na domaću sirovinu. Želimo imati zdrave, kvalitetne proizvode, sigurno distribuirane i prezentirane, te svakome dostupne. Naša dugogodišnja uspješna prisutnost na tržištu bi bila nemoguća bez dobre  sinergije s partnerom kao što je Mercator."

Akcija "Iz domaćih krajeva" uključuje pomno odabrane proizvode za svakodnevnu potrošnju od domaćih proizvođača. Svježe meso na primjer, koje je u ponudi u našim trgovinama je 100% domaćeg kontroliranog porijekla,  odnosno uzgojeno u BiH   I kao takvo  predstavlja naš skromni doprinos podršci i u segmentu razvoja stočarstva u našoj zemlji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti