Vijesti

Novi QSS Server CMS 3.0 u državnoj upravi BiH

15.09.2008. 12:58 / Izvor: Pristop BH

QSS, bosanskohercegovačka IT kompanija, je korištenjem nove verzije svog proizvoda QSS CMS Server 3.0 započela implementaciju eGovernment projekta u državnim institucijama.

QSS CMS Server 3.0 će se koristiti za izradu portala Vijeća Ministara BiH, te svih ministarstava i državnih agencija, a u cilju korištenja najmodernije internet tehnologije integrirane sa standardnim uredskim aplikacijama. Ovo će omogućiti lakše i jednostavnije objavljivanje informacija i dostupnost eGovernment servisa putem weba namjenjenih krajnjim korisnicima tj. građanima i organizacijama. Najnovija verzija QSS-ovog servera će sve web sadržaje bh institucija i agencija učiniti dostupnima preko jednog jedinstvenog portala. QSS CMS Server je već potvrdio svoju primjenu u različitim Internet/Intranet okruženjima od proizvodne i farmaceutske industrije, preko privatnog i vladinog sektora do obrazovanja i turizma.

Pored gore navedenog, sistem osigurava ažurnost bez visokih troškova održavanja i uz maksimalno korištenje vlastitih resursa. Sistem također podržava samostalno kreiranje oglasa i anketa od strane administratora.

Podržane su i još neke od bitnih stavki za ovaj sektor: višejezičnost, pretraživanje i dostupnost sadržaja, visoka sigurnost, izvještaji, forumi, itd.

QSS CMS sistem razvijen je korištenjem namodernije Microsoft.NET platforme i Microsoft SQL Server sistema za upravljanje bazama podataka čime su osigurane visoke performanse i skalabilnost rješenja.

„QSS je Microsoft Gold Certifed Partner. Posebno mi je zadovoljstvo vidjeti da naši lokalni partneri, korištenjem najsavremenijih tehnologija, značajno doprinose razvoju IT industrije u BiH. Jedan od osnovnih ciljeva Microsofta u BiH je upravo razvoj naših partnera i ovaj projekat QSS-a je dokaz da smo na pravom putu.“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Bosna i Hercegovina.

U prvom krugu će, pored Vijeća Ministara BiH, nove portale dobiti i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Ured predsjedatelja Vijeća ministra BiH, Direkcija za Evropske integracije BiH, itd.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti