Novi uspjesi modne industrije Bontex: Košulje iz Maglaja za pilote Lufthanse

25.02.2009. 09:53 / Izvor: Dnevni Avaz
Novi uspjesi modne industrije Bontex: Košulje iz Maglaja za pilote Lufthanse

Maglajska modna industrija Bontex zasad više nego uspješno odolijeva udarima ekonomske krize. Njenih stotinjak radnika svakog mjeseca proizvede 20.000 košulja za švicarskog partnera Weder-Mayer, a menadžment ugovara i nove poslove za njemačko i bh. tržište.

"Kada he Weder-Mayer u pitanju, za njih radimo 70 % košulja iz modnih programa, a 30 % su narudžbe za policajce, pilote i stjuardese u Švicarskoj. Ne opada interesiranje ni za košulje koje šijemo po mjeri", ističe Senajid Husić, vlasnik Bontexa.

Semir Mutapčić, tehnički direktor Bontexa, dodaje da su nakon dvogodišnjih pregovora uspjeli sklopiti i posao sa njemačkom firmom Schutz, za koju će sašiti do 120.000 košulja, od kojih će dio biti i za uposlene u Lufthansi.

Kad je bh. tržište u pitanju, ugovoren je posao s firmom Bellissima, za koju će u Maglaju šiti ženske modne košulje za sezonu proljeće-ljeto.

Prema sklopljenim ugovorima, posla će biti do jeseni. "Očigledno je da je naš kvalitet cijenjen u Evropi, pa ne sumnjamo da ćemo dobiti i nove poslove", kaže Husić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti