Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Novi zračni most: Otvorena linija Rim-Mostar-Rim

17.04.2014. 16:44 / Izvor: eKapija.ba

Danas je u nazočnosti uzvanika i predstavnika medija svečano obilježen dolazak prvog zrakoplova na relaciji Rim – Mostar – Rim, koji će obavljati talijanska kompanija Mistral Air dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom.

Prethodnih godina Mostar je bio povezan s talijanskim gradovima jedino preko charter letova, obzirom da se uglavnom radilo o putnicima religijskog turizma.

Mostaru kao i regiji koju obuhvaća Zračna luka – aerodrom Mostar nova linija će zasigurno otvoriti put ka širenju i na druge oblike turizma, kao i na bolje povezivanje gospodarstava dvaju država.

Povratna karta će koštati 180 eura, a karte se mogu rezervirati u Zračnoj luci Mostar gdje Mistral Air ima svoj prostor.

Podsjetimo, linija je realizirana zahvaljujući AIR.NET projektu, koji je jedinstven slučaj u cijeloj Europi jer to je prvi put da se strukturni fondovi EU i financijski instrumenti koji podržavaju pristupanje balkanskih zemalja EU koriste za poboljšanje prometa putnika u zračnom prijevozu kroz konkretne zračne veze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti