Novo Sarajevo: Izgradnja ambulante u Gornjim Velešićima i saobraćajnice u zoni Park – šuma Hum

06.08.2010. 12:40 / Izvor: eKapija.ba
Novo Sarajevo: Izgradnja ambulante u Gornjim Velešićima i saobraćajnice u zoni Park – šuma Hum

Polovinom juna ove godine, počeli su radovi na izgradnji objekta u Gornjim Velešićima, gdje će biti smještene dvije ambulante, stomatološka ordinacija, dječija ambulanta, laboratorija, te prostorije mjesne zajednice.

Gradilište je jučer obišao načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, gdje su ga predstavnici konzorcija firme Uniprojekt i TKM iz Zenice upoznali sa trenutnim radovima na izgradnji objekta, saopćila je press služba Općine Novo Sarajevo.

Građevinski radovi planirano je da traju do polovine novembra ove godine, tako da bi zajedno sa opremanjem ambulante i dodatnim uređivanjem, objekat mogao biti stavljen na uslugu građanima do kraja 2010. godine. Vrijednost investicije je 565.000 KM.

Istog dana, načelnik je obišao i radove na izgradnji saobraćajnice u dijelu parkovsko – rekreativne zone Park – šuma Hum. Završeni su radovi na proširenju makadamske saobraćajnice sa 3,5 na nekim dijelovima i 4 metra na 5,5 metara. Izgrađeni su i potporni zidovi, te je i asfaltirana navedena saobraćajnica u dužini od oko 1000 m.

Izvođač radova je Euroasfalt, a investitor je Općina Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila oko 330. 000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti