NTCHS postaje zvanični distributer Cisco opreme

25.09.2008. 09:44 / Izvor: eKapija.ba
NTCHS postaje zvanični distributer Cisco opreme

NTCHS, članica ComTrade Group iz Bosne i Hercegovine, može da se pohvali novim velikim imenom na svojoj listi partnera. 10. septembra 2008. godine je u Sarajevu potpisan ugovor o međusobnoj saradnji sa velikom IT kompanijom Cisco Systems. Ovim ugovorom, NTCHS postaje ovlašteni distributer svih Cisco proizvoda za tržište Bosne i Hercegovine, što je posebno značajno u domenu mrežnih uređaja po kojima je ova kompanija poznata, saopćeno je iz NTCHS - a za eKapija.ba.

Time se Cisco, koji postoji od 1984. i zapošljava preko 65.000 ljudi, pridružuje impozantnoj listi od 25 vodećih svjetskih proizvođača informacione i telekomunikacione opreme sa kojima NTCHS ima ugovore o distribuciji.

Prema riječima gospodina Velibora Vukosava, generalnog direktora kompanije NTCHS, možemo zaključiti da je potpisivanje ovog ugovora od velikog značaja za buduće poslovanje. “Siguran sam da će ova saradnja donijeti novu konkurentsku prednost i poboljšanje poslovnih rezultata za obje kompanije. Shodno tome, u narednom periodu može se očekivati veća dostupnost proizvoda, rješenja i usluga Cisco Systems uz adekvatnu tehničku podršku.”

Kompanija Cisco je osnovana 1984. godine od strane male grupe informatičkih naučnika sa univerziteta “Stanford”. Od samog početka Cisco inžinjeri su bili lideri u razovju Internet protokola baziranih na tehnologijama za umrežavanje računara.

Kompanija NTCHS d.o.o. posluje na tržištu BiH od 1999. godine na polju distribucije računarske i komunikacione opreme. Jasna vizija poslovanja okrenuta ka partnerima i visoka motivisanost zaposlenih kroz vrijeme, doveli su je na vodeće mjesto u svom segmentu. U svom portfoliu proizvoda NTCHS zastupa skoro sve vodeće brendove. NTCHS d.o.o. je članica ComTrade Group BV koja posluje u 14 zemalja i broji preko 1600 zaposlenih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti