Nuhanović: Mladi trebaju ostati u BiH jer ovdje imaju bolju budućnost od Evrope

18.04.2019. 17:13 / Izvor: Akta.ba
Nuhanović: Mladi trebaju ostati u BiH jer ovdje imaju bolju budućnost od Evrope

Prema riječima organizatora, ova godina je bila rekordna za sajam GraposExpo sa 335 učesnika - izlagača ali i po broju posjetilaca.

Međunarodni sajam poduzetništva i obrta "Grapos-Expo 2019" je ove godine organiziran na površini od 12 000 m2, sa 5 000 m2 otvorenog i 7 000 m2 zatvorenog prostora sa pratećim sadržajima.

Prema riječima organizatora, ova godina je bila rekordna sa 335 učesnika - izlagača ali i po broju posjetilaca.

 "Ono što bih istakao kao najznačajnije na ovogodišnjem sajmu je Konferencija mladih poduzetnika koja je okupila mlade iz Hrvatske, Crne Gore, BiH i Slovenije. To je poligon na kojem mladi mogu pokazati svoje ideje i razgovarati sa uspješnim poduzetnicima u regionu koji su voljni prenijeti svoja iskustva, svoj put do poduzetništva i kapitala novim generacijama. U samu realizaciju konferencije su pored poduzetnika bile uključene i lokalne obrazovne institucije.", kaže Nedžad Nuhanović, direktor sajma GraposExpo.

Nuhanović naglašava da su konferencije tog tipa ključne u širenju pozitivnih priča u BiH te da se nada da će upravo takve priče smanjiti broj mladih koji napuštaju BiH.

"Cilj konferencije za mlade je da iniciramo ovu priču širom regiona i da mladi iz BiH ostaju u BiH jer ovdje imaju bolju budućnost nego u drugim zemljama Evrope.", pojašnjava Nuhanović.

Nuhanović kaže da su imali veći broj stranih izlagača iz zemalja regiona, Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Švedske, Njemačke, Austrije, Italije i da ta činjenica opravdava naziv sajma i njegov međunarodni karakter.

Ističe kako je deset godina iza njih učinilo da danas rukovode najkvalitetnijom pričom u sajamskoj industriji u BiH, te da je ovaj sajam najveći privredni događaj u tekućoj godini u BiH.  

 

N.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti