Oazi nagrada za najbolju vodu Sajma šljive

31.08.2013. 09:50 / Izvor: eKapija.ba

Oaza voda je nastavila da reda uspijeha, te nakon što je u Americi proglašena za najbolju vodu na svijetu i na Gradačačkom sajmu joj je uručena medalja za najbolju vodu sajma.

As grupa je redovni posjetilac Sajma šljive u Gradačcu, no ovaj put su predstavili nove proizvode iz zadnje akvizicije, vodu Oaza i Kent medenjake.

Oaza voda je nastavila da reda uspjehe, te nakon što je u Americi proglašena za najbolju vodu na svijetu i na Gradačačkom sajmu joj je uručena medalja za najbolju vodu sajma.

(Gianni Ekić u razgovoru sa našom novinarkom)

„Na ovom sajmu smo uspjeli sklopiti dobre poslovne kontakte, te smo dobili i samo pozitivne rakcije na naše brendove. Od sada vodu Oaza možete pronaći u mnogim kafićima i ugostiteljskim objektima, a pored toga i u tržnim centrima Bingo, Amko, Hoše, Interex, a trenutno pregovarama sa Konzumom“, kazao je za eKapija.ba Gianni Ekić, iz sektora analize prodaje u firmi AS Jelah.

Ova firma pored plasiranja novih proizvoda, kao što je tiru liru čokoladno jaje, planira i potpuni redizajn svojih brendova, koji će dobiti nove ambalaže. Veći dio slatkih proizvoda je u novom obliku, dok će u narednom periodu biti redizajniran cijeli slani program.

„Medenjaci su nedavno izašli, u dvije gramaže, od 150 i 75 grama i sa tri okusa. Već su izašli na tržište Hrvatske i imamo pozitivne prve reakcije. Pored toga planiramo izvoz svih naših proizvoda u Ameriku, Švedsku i Bliski Istok“, kaže Ekić.

On dodaje je da je poslovanje AS grupe povećano u odnosu na prošlu godinu, te da se promet povećao na području svih poslovnica, što znači da su se ljudi okrenuli domaćim proizvodima u ovoj krizi.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti