Obilježen 30. rođendan Relax Toursa i 2. rođendan Pino Nature Hotela

11.01.2018. 14:03 / Izvor: Akta.ba
Obilježen 30. rođendan Relax Toursa i 2. rođendan Pino Nature Hotela
OTVORI GALERIJU

30 godina ljubavi između Relax Tours-a i njihovih putnika je i više nego razlog za slavlje.

Relax Tours je sinoć upriličio svečanu ceremoniju u Pino Nature Hotelu na kojoj je prisustvovalo oko 500 zvanica.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi prisutnima su se obratili osnivač Relax Tours-a Tarik Jašarević kao i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka govoreći o uticaju Relax Tours-a kao i Pino Nature Hotela na razvoj receptivnog turizma kako u Sarajevu tako i u BIH, te skorom otvaranju Trebevićke žičare.

Povodom svog 30. rođendana Relax Tours je zajedno sa svojim partnerima najsretnijim prisutnim zvanicama nagradnim izvlačenjem dodijelio i 30 vrijednih nagrada među kojima i 4 avio karte, noćenja u hotelima, wellness aranžmani, masaže, električni aparati, godišnja osiguranja i mnoge druge vrijedne nagrade.

Iz godine u godinu, posao se razvijao a Relax Tours porodica je od dva zaposlena narasla na tim od 50 mladnih i vrijednih ljudi koji ulažu svoju veliku ljubav, vrijeme i entuzijazam u razvoj turizma kao jedne od najbrže rastućih privrednih grana.

Nagrade su se nizale… „Travel Oscar“ (2002.), „Menadžer godine“ (2008.), „BEST BUY AWARD“ – najbolji omjer cijene i kvaliteta dodjeljen od strane ICERTIAS - International Certification Association, Zurich, Switzerland. (2015.);  te jedna od najvažnijih nagrada  „Stvaratelji za stoljeća“ - nagrade i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe koje dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum „PERSPEKTIVE“ Dubrovnik, dodjeljena Relax Tours-u 2016. godine.

Početkom 2016. Godine Relax Tours razvija svoje poslovanja i otvara vrata Pino Nature Hotela na Trebeviću koji je pobrao sve domaće i inostrane simpatije te postao nezaobilazno mjesto prilikom posjete Sarajevu. Svjetski poznate nagrade su se počeele nizati preko noći:, a Pino Nature Hotel je postao jedna od najpoznatijih I najnagrađivanijih građevina u regionu:

Nominacija u Londonu za nagradu EDHA 2016. (Europen Hotel Design Awards), za najbolji novoizgrađeni objekat.

Nagrada Europske unije za savremenu arhitekturu – Mies van der Rohe 2017.

Osvojena 1. nagrada Golden A’ Design Award, u kategoriji arhitekture i građevine od strane žirija koji se sastoji od utjecajnih članova medija, uspostavljenih dizajnera, vodećih akademika i istaknutih poduzetnika širom svijeta.

Bienale Arhitekture u Veneciji! Žiri je izabrao 37 europskih arhitektonskih firmi, a predstavnik BiH u ovoj selekciji bio je Studio Zec sa projektom hotel Pino.

Nagrada Grand Prix na tradicionalnoj godišnjoj Šestoaprilskoj izložbi.

U toku trajanja ceremonije dobili smo divnu vijest a to je da je Pino Nature Hotel ponovo nominiran za prestižnu svjetsku nagradu za arhitekturu i dizajn AIT-Award 2018 | Best in Interior and Architecture koja će se održati u martu tekuće godine u Frankfurtu.

30 godina ljubavi između Relax Tours-a i njihovih putnika je i više nego razlog za slavlje...

A ova ljubavna priča počinje davne 1988. godine u ulici Trebevičkoj 36., upravo 5 minuta vožnje od Pino Nature Hotela, kada je tada mladi bračni par u prizemlju porodične kuće hrabro odlučio osnovati prvu privatnu turističku agenciju u BIH, a drugu u tadašnjoj Jugoslaviji...

Želeći da korisnici njihovih usluga budu potpuno opušteni i bezbrižni na njihovim putovanjima dali su joj ime Relax Tours!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti