Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Obilježena prva godišnjica Klaster kamena Hercegovina

25.12.2018. 13:31 / Izvor: Akta.ba

U Jablanici je u ponedjeljak simbolično obilježena prva godina postojanja Klaster kamena Hercegovina. Događaju su prisustvovali predstavnici klastera – preduzetnici iz sektora proizvodnje i prerade kamena iz regije Hercegovine, predstavnici općine Jablanica, Poslovnog inkubatora, Udruženje privrednika Jablanica, Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK te saradnici.

Ovom prilikom, načelnik općine Jablanica, Salem Dedić istakao je važnost uvezivanja i zajedničkog nastupa na tržištu te iskazao podršku ali i zadovoljstvo radom  Klastera.

Predstavnici Klastera su predstavili svoje aktivnosti i rezultate u toku prve godine postojanja te naglasili važnost Udruženja LiNK koje ima ulogu tehničkog sekretarijata te aktivno radi na uvezivanju Kamen klastera Hercegovina sa drugim Klasterima. Ovom prilikom najavljeno je  umrežavanje sa srodnim klasterom iz Francuske, s ciljem prenosa znanja i iskustava ali i pronalaženja novih prilika za međunarodnu saradnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti