Obilježeno 40 godina postojanja Tvornice cementa Kakanj

05.07.2018. 15:45 / Izvor: Akta.ba

Ovo je prvi u nizu događaja obilježavanja značajnog jubileja uspješnog rada i postojanja koji se održao u prijatnom ambijentu parka Tvornice cementa.

Najuticajnija građevinska kompanija BiH, Tvornica cementa Kakanj, obilježila je sinoć 40 godina postojanja u društvu sa više od 200 zvanica. Ovo je prvi u nizu događaja obilježavanja značajnog jubileja uspješnog rada i postojanja cementnog diva iz Kaknja koji se održao u prijatnom ambijentu parka Tvornice cementa Kakanj a kojem su prisustvovali predstavnici Općine, poslovni partneri i drugi prijatelji kompanije sa područja Općine Kakanj.

Zvanični dio svečanosti otvorila je voditeljica Maja Munda koja je u uvodu istakla značaj kakanjske cementare za cjelokupnu privredu i razvoj grada Kaknja i države, nakon čega je pozvala direktora TCK Branimira Muidžu da se obrati gostima.

"U proteklih 40 godina proizveli smo 16 miliona tona cementa, ugradili milione tona betona. Međutim, našu aktivnost ne treba posmatrati samo kroz prizmu količina sivog zlata koje smo proizveli. Cementara je i svaki naš radnik, svaki naš penzioner, svako dijete koje smo usrećili našim aktivnostima kao što je Dan otvorenih vrata, svaka velika i lijepa gesta, svaka donacija, svaki sastanak gdje tražimo put kako ćemo unaprijediti naše poslovanje s aspekta prije svega zaštite okoliša", kazao je u svom govoru Muidža.

"Sretan sam što ove najljepše trenutke sreće i ponosa dijelim sa ljudima koji su rasli i razvijali se uz našu kompaniju, a posebno sa onima koji su radili na izgradnji ovih postrojenja".

Ističući značaj uzajamnog pomaganja i saradnje sa lokalnom zajednicom, direktor Muidža je pozvao načelnika Općine Kakanj, Nermina Mandru da mu se pridruži na bini gdje mu je uručio donacijski ček od 40.000,00 KM za nabavku mobilijara za kultnu kakanjsku malu ulicu.

Načelnik Mandra je u ime svih građana Kaknja čestitao značajan jubilej uglednoj kakanjskoj firmi i zahvalio se na vrijednoj donaciji „Nije ovo jedina donacija i jedina pomoć koju TCK daje našoj zajednici. Nema sfere društvenog života gdje Tvornica cementa Kakanj ne pruža svoj aktivni doprinos kako finansijski tako i na svaki drugi način. Međutim, ne smijemo gledati na cemenaru samo kroz donacije koje predstavljaju samo simboliku ukupnog značaja Tvornice cementa Kakanj kako za lokalni ekonomski razvoj tako i za razvoj cijele BiH. TCK je dio našeg grada ali prevazilazi lokalne okvire u mnogočemu, prelazi i okvire BiH sa svojom veličinom, razvojem i kvalitetom. Mi smo ponosni da na tom kvalitetu piše ime našeg grada i da je taj kvalitet ugrađen u svaki značajniji objekat u regionu. U Tvornici cementa Kakanj lokalna zajednica ima ogromnu podršku, a TCK za svoje razvojne planove ima značajnu podršku svih nas.“

Večera je nastavljena uz ugodno druženje i zvuke sevdaha u izvedbi benda Divanhana. Prve tone cementa Tvornica cementa Kakanj proizvela je 15.12.1978. godine i od tada je sinonim za
vrhunski kvalitet.

Ovaj kakanjski kolektiv stalno bilježi nove poslovne uspjehe i širi poslovanje kako u BiH tako i na stranim tržištima. Sve svoje aktivnosti zasniva na dugoročnom razvoju koji podrazumijeva savremene proizvodne pogone i stručno osoblje, a svi procesi su usklađeni sa najvišim evropskim ekološkim standardima i tehničkim zahtjevima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti