Objava demantija Udruženja Ekologa Arboretum

26.10.2018. 08:57 / Izvor: Akta.ba
Objava demantija Udruženja Ekologa Arboretum

Nakon objavljenog saopćenja Općine Novo Sarajevo da je obavljeno čišćenje Spomen parka Vraca, redakciji portala Akta.ba obratilo se Udruženje Ekologa "Arboretum".

Nakon objavljenog saopćenja Općine Novo Sarajevo da je obavljeno čišćenje Spomen parka Vraca, redakciji portala Akta.ba obratilo se Udruženje Ekologa "Arboretum" sa demantijom navodeći da informacija sasvim suprotna:

Demantij prenosimo u nastavku

"Objavili ste informaciju da spomenuto čišćenje obavlja Opština Novo Sarajevo, njihova Civilna zaštita i K.U. za zaštićena područja. Istina je sasvim suprotna, jer organizator akcije je Udruženje Ekologa "Arboretum" i mi smo u saradnji sa Historijskim Muzejom, Zavodom za zaštitu kulturnog i prirodnog nasljeđa i još nekoliko udruženja krenuli u realizaciju pomenute akcije. Obratili smo se i pomenutoj opštini za finansijsku pomoć, ali su nas odbili, a njihova civilna zaštita nam nije htjela ni alat posuditi nego smo mi morali kupovati isti iz našeg skromnog budžeta, radnike K.U. za zaštićena područja nismo vidjeli na lokaciji, a kamoli da rade čišćenje. 

Čišćenje su obavljali članovi udruženja Arboretum i učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn sa svojim profesorima, a načelnik Koldžo je došao sa TV ekipom i foto reporterima i samo se uslikao, a da se nije ni upitao sa omladinom, niti im je donio barem nešto za osvježenje, a sve navedeno se može vidjeti i na slikama koje je bez dozvole postavio na stranicu opštine".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti