Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objava demantija Udruženja Ekologa Arboretum

26.10.2018. 08:57 / Izvor: Akta.ba

Nakon objavljenog saopćenja Općine Novo Sarajevo da je obavljeno čišćenje Spomen parka Vraca, redakciji portala Akta.ba obratilo se Udruženje Ekologa "Arboretum" sa demantijom navodeći da informacija sasvim suprotna:

Demantij prenosimo u nastavku

"Objavili ste informaciju da spomenuto čišćenje obavlja Opština Novo Sarajevo, njihova Civilna zaštita i K.U. za zaštićena područja. Istina je sasvim suprotna, jer organizator akcije je Udruženje Ekologa "Arboretum" i mi smo u saradnji sa Historijskim Muzejom, Zavodom za zaštitu kulturnog i prirodnog nasljeđa i još nekoliko udruženja krenuli u realizaciju pomenute akcije. Obratili smo se i pomenutoj opštini za finansijsku pomoć, ali su nas odbili, a njihova civilna zaštita nam nije htjela ni alat posuditi nego smo mi morali kupovati isti iz našeg skromnog budžeta, radnike K.U. za zaštićena područja nismo vidjeli na lokaciji, a kamoli da rade čišćenje. 

Čišćenje su obavljali članovi udruženja Arboretum i učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn sa svojim profesorima, a načelnik Koldžo je došao sa TV ekipom i foto reporterima i samo se uslikao, a da se nije ni upitao sa omladinom, niti im je donio barem nešto za osvježenje, a sve navedeno se može vidjeti i na slikama koje je bez dozvole postavio na stranicu opštine".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti