Objava finansijskih izvještaja kasni zbog usvajanja novog cjenovnika

02.05.2018. 10:36 / Izvor: Akta.ba
Objava finansijskih izvještaja kasni zbog usvajanja novog cjenovnika

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o naknadama za usluge Finansijsko-informatičke agencije bio je na dnevnom redu sjednice Vlade FBiH 12. aprila.

Desetine hiljada kompanija iz FBiH svoje godišnje, konsolidovane i revizorske izvještaje predaju Finansijsko-informatičkoj agenciji FIA.

Finansijski izvještaji za proteklu 2017. godinu trebali su biti dostupni na portalu Akta.ba u martu mjesecu, ali podaci kasne jer se čeka saglasnost Vlade FBiH na novi cjenovnik usluga FIA-e koji je ponovo promijenjen.

Osim toga, finansijski izvještaji kasne jer je veliki broj predatih izvještaja FIA vratila kompanijama na doradu zbog nepotpunih podataka.

Podsjetimo, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o naknadama za usluge Finansijsko-informatičke agencije bio je na dnevnom redu sjednice Vlade FBiH 12. aprila 2018. godine, ali odluka još nije donesena.

Kako navode iz Vlade, cilj je da naknadama budu obuhvaćeni novi planirani poslovi FIA-e koji su nastali s ciljem poboljšanja kvaliteta usluga. Novi poslovi trebali bi doprinijeti unaprjeđenju poslovnog okruženja jer omogućavaju korištenje podataka za donošenje poslovnih odluka, strateško planiranje i buduće investicije u Federaciji BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti