al
Objavljen javni poziv: Vlada HNŽ pomaže privatna preduzeća i poduzetnike

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen javni poziv: Vlada HNŽ pomaže privatna preduzeća i poduzetnike

24.08.2018. 09:26 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo gospodarstva HNŽ objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava Ministarstva gospodarstva  s pozicije ''Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima (po odluci Vlade)'' utvrđene Proračunom Hercegovačko – neretvanske županije za 2018. godinu s kriterijima raspodjele.

Kako je navedeno pozivu, predmet poziva je prikupljanje prijava – projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije, sa pozicije -„Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima (po odluci Vlade)''.

Prikupljanje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava vršit će se na osnovu Programa utroška sredstava Ministarstva, sa kriterijima raspodjele, kojeg je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila, dana, 14.06.2018. godine, na 80. sjednici.

Novac se dijeli kroz četiri LOT-a. U okviru prvog LOT-a Razvoj poslovne infrastrukture biće dodijeljeno 20.000 KM. U okviru LOT-a 2 - Poticaj brzorastućim subjektima MSP biće dodijeljeno 250.000 KM, LOTA 3 koji se odnosi na Tehnološki razvoj na raspolaganju je 700.000 KM i u okviru LOT-a 4 -  Poticaj obrtima, starim i tradicionalnim djelatnostima 30.000 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti