Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen javni poziv za finansiranje izgradnje poduzetničkih zona u FBiH

12.09.2018. 09:10 / Izvor: Akta.ba

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je Javni natječaj za odabir korisnika Grant sheme "Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine" u cilju potpore poboljšanju poslovne infrastrukture i realizaciji potencijala poduzetničkih zona u svrhu privrednog rasta i zapošljavanja na lokalnoj razini.

Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava za ovaj projekat je 1.552.537 KM.

Sredstva iz Grant sheme će se usmjeriti na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture i usluga za razvoj poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine kao preduslova za privredni rast i zapošljavanje na lokalnoj razini.

Kriteriji za izbor korisnika sredstava su kvaliteta projekta, izvori-način finansiranja, broj aktivnih korisnika zone, broj zaposlenih u zoni, trend privlačenja investitora u zadnje tri godine, stepen aktivne iskorištenosti zone, ravnomjerniji regionalni razvoj stepen razvijenosti JLS i svakako dosadašnji poticaji od strane Ministarstva.

Prijave se dostavljaju zaključno sa 03.10.2018. godine (srijeda), odnosno prihvatit će se prijave koje imaju poštanski pečat najkasnije sa navedenim datumom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti