Objavljen javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona i dvorišta

26.06.2019. 07:42 / Izvor: Akta.ba
Objavljen javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona i dvorišta

Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je Javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu, s ciljem očuvanja životne sredine.

Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je Javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu, s ciljem očuvanja životne sredine, podsticaja hortikulturnog uređenja životnog prostora i stvaranja ambijenta ugodnog za življenje njenih stanovnika.

Za najuređeniji ulaz u stambenu zgradu, dvorište i balkon Općina je i ove godine osigurala novčane nagrade i to u kategoriji najljepšeg ulaza u stambenu zgradu, za prvo mjesto 500 KM, drugo 400 KM i treće 300 KM.

Vlasnik najuređenijeg dvorišta bit će nagrađen sa 400 KM, dok će druga nagrada iznositi 300 KM, a treća 200 KM. Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 300 KM, druga 200 KM, a treća 100 KM.

U proteklom periodu Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu i Poljoprivredno - prehrambenim fakultetom Univerziteta u Sarajevu organizirala edukacije i praktične radionice o hortikulturnom uređenju balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade u cilju podsticaja stanovništva da hortikulturno uređuju svoje balkone i zelene površine.

Javni poziv je otvoren do 3. jula, mogu se prijaviti građani koji imaju hortikulturno uređene balkone ili dvorišta i predstavnici etažnih vlasnika ulaza u stambenu zgradu. Prijavni obrasci mogu se preuzeti na web stranici i info pultu Općine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem telefonskog broja 033 291-253 ili email poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti