Objavljen javni poziv za Program kapitalnih investicija općine Bosanska Krupa

25.10.2018. 10:42 / Izvor: Akta.ba
Objavljen javni poziv za Program kapitalnih investicija općine Bosanska Krupa

Općina Bosanska Krupa je započela sa izradom petogodišnjeg Programa kapitalnih investicija.

Općina Bosanska Krupa je započela sa izradom petogodišnjeg Programa kapitalnih investicija, u cilju boljeg razvoja općine i poboljšanja standarda u sferi upravljanja javnim dobrima ove lokalne zajednice. Među prvim aktivnostima izrade pomenutog programa je i poziv za dostavljanje prijedloga projekata.

Poziv koji je objavljen na internet stranici i oglasnim pločama Općine Bosanska Krupa, propisuje prava i uslove predlaganja projekata. Svoje osmišljene i razrađene projektne ideje mogu predložiti javne institucije, nevladine organizacije, poslovni subjekti, pojedinci i grupe građana, predstavnici mjesnih zajednica, općinske službe i drugi zainteresirani subjekti. Osnovni uslovi su da projekti moraju biti minimalne vrijednosti 20.000 KM i da se predlažu isključivo pismenim putem na propisanom obrascu.

Koordinacioni tim za izradu Programa kapitalnih investicija, u čijem su sastavu predstavnici različitih kategorija stanovništva, rangiranje projekata vršit će na osnovu kriterija koje je utvrdio Općinski načelnik. Najviše bodova donose projekti koji su usaglašeni sa Strategijom razvoja općine, oni koji donose budžetske prihode, utječu na ekonomski razvoj i zapošljavanje, utječu na postojeće/nove investicije.

Javni poziv je otvoren od 24.10.2018. godine do 7.11.2018. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti