Objavljen konkurs za sufinansiranje programa međunarodne saradnje

22.04.2019. 12:41 / Izvor: Akta.ba
Objavljen konkurs za sufinansiranje programa međunarodne saradnje

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas konkurs

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas konkurs za sufinansiranje Programa međunarodne naučnoistraživačke saradnje u ovoj godini čija ukupna vrijednost iznosi 175.000 KM.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

U okviru ovog programa Ministarstvo će, u skladu sa kriterijumima konkursa, sufinansirati učešće istraživača na naučnim skupovima u inostranstvu, boravak ili dolazak stranih naučnika po pozivu, naučno-studijske boravke u inostranstvu i naučna usavršavanja u stranoj naučnoj ustanovi, kao i učešća u naučnoistraživačkim programima Evropske unije /COST i HORIZON2020/.

U saopštenju se navodi da u zavisnosti od kriterijuma za svaku pojedinačnu tačku Konkursa, pravo prijave imaju istraživači i naučnoistraživačke organizacije upisane u Registar naučnoistraživačkih organizacija koji se vodi pri Ministarstvu. 

Ukupna vrijednost konkursa iznosi 175.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti