Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen poziv jedinicama lokalne samouprave za učešće u programu BFC SEE

16.05.2014. 09:16 / Izvor: eKapija.ba

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) sa partnerima u Federaciji BiH i Regionalni savjet za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi objavljuju JAVNI POZIV jedinicama lokalne samouprave za učešće u regionalnom programu''Certifikacija općina sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi - BFC SEE''

Program Certifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi / Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE) je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava koji se provodi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

Program je namijenjen općinama i gradovima koji imaju odgovarajuće kapacitete i strateški su opredijeljeni da unaprijede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

Javni poziv je otvoren od 15.05. do 01.06.2014. godine za sve jedinice lokalne samouprave na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Broj mjesta u okviru ovog javnog poziva je ograničen i prioritet će imati lokalne samouprave koje imaju kapacitet za uspostavljanje kvalitetnog ambijenta za poslovanje.

Općine i gradovi koji se uključe u program dobijaju regionalni rang konkurentnosti prema ocjeni kvaliteta usluga koje pružaju investitorima i privrednicima, konkretne smjernice za unapređenje poslovanja, kao i priliku da učestvuju u regionalnoj razmjeni najboljih praksi. Certificirane općine se pozicioniraju kao najnaprednije u regionu i kvalifikuju se za podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora, uz aktivnu promociju na regionalnom i međunarodnom nivou.

Dodatne informacije o programu BFC SEE, uvjetima učešća, kao i kompletnu prijavnu dokumentaciju možete preuzeti putem web stranice http://bfc-see.org/How_to_apply  ili telefona 036/580 719.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti