Objavljen poziv: Počinje inovacijski izazov - Banja Luka - grad budućnosti

02.06.2020. 12:00 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv: Počinje inovacijski izazov - Banja Luka - grad budućnosti

Ukupan iznos finansijskih sredstava koji osigurava UNDP, uz sufinansiranje Grada Banja Luka iznosi 260.000 KM.

Inovacijski izazov - Banja Luka - grad budućnosti, koji su zajednički pokrenuli UNDP i Grad Banja Luka, je otvoren i konkurentan poziv za prijedloge organizacija civilnog društva, privatnog sektora, univerziteta, medija, javnih institucija koji nude inovativna rješenja temeljena na tehnologiji, a koja bi Banja Luku učinila pametnijom, zelenijom, otpornijom, inkluzivnom i održivom.

Cilj ovog Izazova grada budućnosti je oživjeti takve ideje, katalisati akcije i testirati inovativna rješenja koja doprinose tome da Banja Luka postane grad budućnosti.

Kako je navedeno u pozivu glavni ciljevi Inovacijskog izazova - Banja Luka - grad budućnosti su: stimulisati dizajn i implementaciju portfelja inovativnih rješenja temeljenih na tehnologiji koja pomažu u izgradnji pravednijeg, pristupačnijeg grada koji je i ugodniji za život, te potaknuti saradnju među multi-sektorskim zainteresovanim stranama u gradu radi zajedničkog dizajniranja planova rješenja koja doprinose gradu budućnosti.

Ključni rezultati projekta su da se uradi najmanje pet transformativnih i skalabilnih intervencija koje doprinose tome da Banjaluka postane grad budućnosti,kao i da najmanje 3.000 stanovnika ima direktne koristi od implementacije prijedloga.

Zone grada koje će biti piloti za transformaciju u urbanom dijelu su mjesne zajednice Lazarevo I i Lazarevo II. U rzralnom dijelu piloti za transformaciju su mjesne zajednice Karanovac, Krupa na Vrbasu, Bočac, Ljubačevo, Krmine, Agino selo.

Ukupan iznos finansijskih sredstava koji osigurava UNDP, uz sufinansiranje Grada Banja Luka iznosi 260.000 KM.

Finansiranje Izazova grada budućnosti po projektu ne može biti veće od 50.000 KM.

Iznos PDV-a nije uključen u budžet od 50.000 KM.

Rok za podnošenje aplikacija je 26. juni 2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije