Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen poziv podrške poduzetništvu u Gradu Tuzla

Kroz ovaj Program polaznicima će biti osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih vještina, podrška u izradi biznis plana i registraciji i pokretanju biznisa.

14.02.2020. 08:14 / Izvor: Akta.ba

Grad Tuzla i Udruženje trenera CEFE u BiH, kroz projekat podržan od strane Ambasade SAD u BiH, objavili su Javni poziv zainteresovanim osobama za prijavu na učešće u CEFE Programu poduzetničke podrške u gradu Tuzla.

Kroz ovaj Program polaznicima će biti osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih vještina, podrška u izradi biznis plana i registraciji i pokretanju biznisa. Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska i mentorska podrška kroz Mrežu podrške preduzetništvu.

Prijave po ovom Javnom pozivu mogu se predati do 10. marta 2020. godine. 

Ciljne grupe koje imaju prednost pri apliciranju su mlade osobe (do 35 godina) i žene.

CEFE Program podrške preduzetništvu dio je aktivnosti na uspostavi Mreže podrške preduzetništvu, neformalne koalicije institucija, organizacija i kompanija zaintersiranih za strateški pristup kreiranju poticajnog okruženja za pokretanje poslovnih poduhvata. Članice mreže promovišu aktivan odnos u podršci preduzetnicima, saradnju na razvoju novih poticajnih politika i unapređenje javne percepcije preduzetništva.

Učešće u CEFE Program podrške preduzetništvu u gradu Tuzla podrazumijeva: Obuku u jačanju ličnih preduzetničkih kapaciteta, Mentorstvo u razvoju biznis plana za odabrani poduhvat, podršku u prezentaciji poslovnog poduhvata stručnoj komisiji, finansijsku podršku u pokretanju poslovnog poduhvata (za najbolje ocijenjene učesnike).

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Grad Tuzla

#poduzetništvo

#poziv

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti