Objavljen poziv za grant sredstava za MSP koja nastupaju na sajmovima u EU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen poziv za grant sredstava za MSP koja nastupaju na sajmovima u EU

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavljuje početak implementacije projekta "Podrška individualnim nastupima MSP-a iz BiH na sajmovima u zemljama EU".

31.10.2019. 08:28 Izvor: / Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavljuje početak implementacije projekta „Podrška individualnim nastupima MSP-a iz BiH na sajmovima u zemljama EU“, čiji je cilj podržati 10 malih i srednjih poduzeća (MSP) iz dva vodeća sektora u izvozu Bosne i Hercegovine – sektori metalske i/ili elektro industrije, te drvoprerade, u individualnom izlaganju na specijaliziranim sajmovima na ciljnim tržištima EU.

Poziv za dostavu aplikacija za dodjelu grant sredstava bh. kompanijama u okviru navedenog projekta već je objavljen.

Projekat je nastao pod okriljem Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP (SIEM), a u sklopu programa „Evropski akt o malom biznisu“ koji financira Švedska, posredstvom Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), a provodi Agencija za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke.

Rok za dostavu aplikacija je 13.11.2019. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti