Objavljen poziv za kreditiranje male i srednje privrede u ZDK

15.05.2019. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za kreditiranje male i srednje privrede u ZDK

Pozivaju se privredna društva koja su registrovana na području Zeničko-dobojskog kantona da podnesu Zahtjev za odobravanje kredita s ciljem kreditiranja njihovih poslovnih aktivnosti.

Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje kredita namijenjenih poslovnim aktivnostima privrednih društava na području Zeničko-dobojskog kantona.

Pozivaju se privredna društva koja su registrovana na području Zeničko-dobojskog kantona da podnesu Zahtjev za odobravanje kredita s ciljem kreditiranja njihovih poslovnih aktivnosti, na području Zeničko-dobojskog kantona.

Konkurisati mogu mala i srednja privredna društva, odnosno društva koja namjeravaju započeti sa radom na području Zeničko-dobojskog kantona, tj. pokrenuti ili razviti poduzetničku aktivnost registrovanu na području Zeničko-dobojskog kantona.

Kako je navedeno u pozivu korisnik kreditne linije može postati privredno društvo koje se bavi proizvodnom djelatnošću.

Kredit se može tražiti za nabavku mašina, opreme, dijelova, alata i obrtnih sredstava, tehnološko unapređenje proizvodne opreme, obuku i certifikovanje u skladu sa industrijskim standardima i standardima kvaliteta, evropskim normama.

Također kredit se može koristiti i za ranije nabavljenu opremu koja je plaćena nakon podnošenja zahtjeva za odobravanje kredita.

Maksimalan iznos kredita je 100.000,00 KM, od čega do 40 posto može biti korišteno za obrtna sredstva.

Javni poziv ostaje otvoren do završetka implementacije projekta Kreditno-garancijskog fonda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti