Objavljen poziv za održavanje semafora u KS, posao od 1,2 miliona KM

15.12.2020. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za održavanje semafora u KS, posao od 1,2 miliona KM

U tenderu su date detaljne instrukcije kako pripremiti valjanu Ponudu, šta ista mora sadržavati, a kako bi bila uzeta u razmatranje.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo raspisuje tender za održavanje semafora u Kantonu Sarajevo na period od tri godine.

Procijenjena vrijednost javne nabavke je 1.200.000 KM (bez PDV).

Firma koja pobijedi na tenderu treba nabaviti, isporučiti, ugraditi potrebni materijal za tekuće i investiciono održavanje i servisiranje semafora, opreme i kablovske infrastrukture, a sve u skladu s Elaboratom.

Što se tiče uvjeta koji se moraju ispuniti, pored ličnih sposobnosti, a što podrazumijeva da se ne vodi krivični postupak za organizovani kriminal, korupciju, prevaru ili pranje novca, da nije pod stečajem, ili predmet stečajnog postupka, da je ispunio sve obaveze prema PIO, da je izmirio sva poreska dugovanja, moraju se dokazati i ekonomska, odnosno finansijska sposobnost, odnosno pozitivno poslovanje u prethodne tri godine te tehnička i profesionalna sposobnost.

Dalje, u tenderu su date detaljne instrukcije kako pripremiti valjanu Ponudu, šta ista mora sadržavati, a kako bi bila uzeta u razmatranje.

Predviđena je i E-aukcija, koja će se provesti u skladu s Pravilnikom, a pravo učešća imaju samo oni ponuđači čije ponude budu ocijenjene kao potpune i prihvatljive. Kriterij za takmičenje prilikom E-aukcije je najniža cijena.

Što se tiče eventualnih privrednih subjekata koji su u sukobu interesa, ne postoje oni koji bi se mogli pojaviti kao učesnici, a u sukobu interesa.

Rok za dostavljanje ponuda je 29.01.2021. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti