Objavljen poziv za unaprijeđenje smještaja na Bjelašnici i Igmanu

18.03.2014. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
Objavljen poziv za unaprijeđenje smještaja na Bjelašnici i Igmanu

SERDA je raspisala je javni poziv za unaprijeđenje B&B smještajnih kapaciteta na području Bjelašnice i Igmana, osiguranih iz EU projekta "Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG - 365".

U skladu sa planom realizacije projekta "Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG - 365" koji finansira Evropska unija, i realizacije aktivnosti Poboljšanja B&B smještajnih jedinica, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, kao implementator projekta, raspisala je javni poziv za unaprijeđenje B&B smještajnih kapaciteta na području Bjelašnice i Igmana, osiguranih iz EU projekta "Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG - 365".

Javni poziv je namjenjen domaćinstvima koja namjeravaju ili pružaju usluge turističkog smještaja na području Bjelašnice i Igmana i njegovog neposrednog okruženja, pojedincima i subjektima koji doprinose svojim djelovanjem razvoju lokalnog turizma i njegovoj promociji.

Kako se navodi u pozivu, izbor domaćinstava za unaprijeđenje smještajnih kapaciteta na području Bjelašnice i Igmana vršiće se na osnovu podnesenih poslovnih planova, a kroz nabavku opreme ili radova ovisno o identificiranim potrebama u poslovnom planu, a koje će provesti SERDA. Putem ovog javnog poziva, biće obuhvaćeno u prosjeku 5 domaćinstava koijma će se nabaviti oprema ili izvršiti adaptacija u protuvrijednosti do 2.000 €.

Projektni tim zadržava pravo da obuhvati manji broj domaćinstava u slučaju da kvalitet prispjelih prijava i poslovnih planova ne bude zadovoljavajući. Isto tako projektni tim zadržava pravo da u slučaju više kvalitetnih prijava obuhvati veći broj domaćinstava kojima bi se nabavila oprema ili izvršila adaptacija u manjoj protuvrijednosti.

Odabir korisnika vršit će se na osnovu prijave, dokaza o ispunjavanju uvjeta poziva, te poslovnog plana kojeg će svaki od aplikanata razviti na osnovu priloženog obrasca. Komisija za odabir korisnika će na osnovu procjene dostavljenog poslovnog plana, te terenske posjete s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja objekta, odabrati korisnike javnog poziva

Zahtjev za učešće u javnom pozivu mogu podnijeti pravna i fizička lica sa područja Bjelašnice i Igmana i njihovog neposrednog okruženja koji se bave ili namjeravaju baviti pružanjem usluga smještaja turista koji raspolažu adekvatnim objektom za čije se renoviranje, opremanje ili unaprjeđenje traže sredstva putem ovog poziva, o čemu trebaju priložiti ovjerenu pismenu izjavu ovjerenu kod nadležnog upravnog organa.

Rok za podnošenje prijava je 20 kalendarskih dana od dana objavljivanja poziva.

foto: bjelasnica.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti