Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen preliminarni prijedlog izabranih banaka za poticajne kredite

25.08.2021. 08:07 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je preliminarni prijedlog izabranih banaka za plasman pet miliona KM poticajnih kreditnih sredstava, po javnom pozivu za izbor banke/banaka - partnera za plasman kreditne linije, uz subvencioniranje troškova kamate za kredite odobrene subjektima male privrede koji imaju sjedište u KS.

Na pomenuti javni poziv prijavile tri banke i to: BBi banka, Sberbank BH i UniCredit Banka. 

Nakon što je Komisija za izbor banke ili banaka za plasman poticajnih kreditnih sredstava pregledala pristigle prijave i ocijenila ih, prvoplasirana banka, prema preliminarnim rezultatima je UniCredit bank BH s 95,500 bodova, druga Sberbank BH s 88,072 boda, a treća BBI banka s 81,910 bodova.

Shodno zakonskim odredbama, Ministarstvo privrede KS objavilo je preliminarne rezultate na oglasnoj ploči Kantona Sarajevo i web stranici Ministarstva privrede KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

PODIJELI:

TAGOVI:

rezultati konkursa

banke

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti