Objavljen tender za granični prelaz u Bratuncu

11.01.2019. 15:00 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender za granični prelaz u Bratuncu

Uprava za indirektno oporezivanje BiH raspisala je dan međunarodni tender za izgradnju graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH raspisala je danas međunarodni tender za izgradnju graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost radova bez PDV-a iznosi 12.393.162,39 KM.

Rok za dostavljanje ponuda je 07.03.2019.godine do 12.00 sati, dok je rok za završetak radova 350 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Podsjetimo, novi granični prelaz između BiH i Srbije mjesecima je bio u žiži javnosti dok nisu posložene sve kockice i date saglasnosti.

UIO ima osigurana sredstva za izgradnju ovog graničnog prijelaza u iznosu od 11 miliona KM i to sedam miliona iz sredstava klirinškog duga i četiri miliona iz sredstava koje je UIO dobila u budžetu za 2018. godinu, kazao je ranije Ratko Kovačević, glasnogovornik UIO BiH.

Inače, BiH i Srbija postigle su sporazum o graničnim prelazima u aprilu prošle godine, čime je otvoren put za konačno rješenje izgradnje zajedničkog graničnog prelaza na mostu “Bratoljub” preko rijeke Drine. Srbija je obezbijedila novac za izgradnju mosta i za projektnu dokumentaciju, a sredstva za granični prelaz u nadležnosti su Bosne i Hercegovine. Vrijednost mosta na kojem su radovi počeli 2015. godine je oko 12 miliona eura, a njegova dužina iznosi 227 metara. 

Granični prelaz Bratunac-Ljubovija biće veće površine, vozila i putnike pregledat će carinici i policajci iz Srbije i Bosne i Hercegovine, pošto je to zajednički projekat. 

Granični terminali nalaziće se na teritoriji Bratunca. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije