Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljena Dopuna Javnog poziva za isplatu martovskih plaća

08.05.2020. 17:44 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede KS objavilo je Dopunu Javnog poziva za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart 2020. godine a na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo i inicijative Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Naime, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo raspisalo je ovaj Javni poziv za sva pravna lica čija je djelatnost zabranjena Naredbama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kako bi se istim obezbijedila sredstva za isplatu plaće za mjesec mart 2020 godine do visine minimalne plaće definisane u iznosu do 406,00 KM, a u zavisnosti od perioda trajanja zabrane djelatnosti.

Prijavu na ovaj Javni poziv mogu podnijeti samo ona pravna lica koja imaju sjedište na području Kantona Sarajevo i koja su upisana u Registar predškolskih ustanova, Registar autoškola i Registar Organizatora obrazovanja odraslih, koje vodi Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i koji ispunjavaju  uvjete poziva.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva po ovom javnom pozivu je 7 (sedam dana od dana objave ovog javnog poziva ).

PREUZMI DOKUMENTE:
Poziv
Obrazac 1
Obrazac 2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti