Objavljena procjena uticaja COVID-a na EU sektor svježeg voća i povrća

19.05.2020. 10:53 / Izvor: Akta.ba
Objavljena procjena uticaja COVID-a na EU sektor svježeg voća i povrća

Ova studija sadrži 88 stranica koje precizno prikazuju uska grla i dosad utvrđene poteškoće, kao i niz preporuka za ublažavanje krize za svaki od slojeva lanca snabdijevanja u EU.

Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je Evropska asocijacija proizvođača svježih proizvoda koja predstavlja interese lanca snabdijevanja svježim voćem i povrćem (Freshfel Europe), objavila Procjenu uticaja pandemije COVID-19 na EU sektor svježeg voća i povrća, koji uključuje preporuke za donosioce odluka.

Ova studija sadrži 88 stranica koje precizno prikazuju uska grla i dosad utvrđene poteškoće, kao i niz preporuka za ublažavanje krize za svaki od slojeva lanca snabdijevanja u EU. Takođe je prikazan i uticaj koji je pandemija ostavila na sektor u posljednjih nekoliko mjeseci i kakve posljedice bi cjelokupna kriza mogla imati kratkoročno, srednjoročno i dugoročno na snabdijevanje potrošača svježim proizvodima.

U nastavku teksta možete preuzeti studiju Procjenu uticaja na sektor svježeg voća i povrća za EU, kao i preveden letak na kojem su prikazani glavni elementi dokumenta.

Freshfel Europe COVID-19 Impact Assessment Fact Sheet- prevod BHS
Freshfel Europe – COVID-19 Impact Assessment – Eng.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti