Objavljeno kako će funkcionisati nastava u osnovnim i srednjim školama u KS

10.09.2020. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Objavljeno kako će funkcionisati nastava u osnovnim i srednjim školama u KS

Navedeni akti predstavljaju inicijalni okvir sigurnom i postepenom otvaranju škola u Kantonu Sarajevo u oklonostima pandemije.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dostavilo školama Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020.-2021. godini te Smjernice za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo izdate od Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Navedeni akti predstavljaju inicijalni okvir sigurnom i postepenom otvaranju škola u Kantonu Sarajevo u oklonostima pandemije.

Kako su ranije najavili iz Ministarstva, pripremili su upute i smjernice za organizaciju i realizaciju odgojno-obrazovnog rada u školama za period od 14. septembra do 9. oktobra 2020. godine, uvažavajući pri tome organizacionu autonomiju koju škole uživaju.

Uputstva možete pogledati u videu ili pročitati na ovom linku.

 

 

UPUTSTVO O ORGANIZACIJI I REALIZACIJI ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVO U ŠKOLSKOJ 2020/2021. GODINI Pripremili smo upute i smjernice za organizaciju i realizaciju odgojno-obrazovnog rada u školama za period od 14. septembra do 09. oktobra 2020. godine, uvažavajući pri tome organizacionu autonomiju koju škole uživaju. U videu koji slijedi, ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, objašnjavam Uputstva o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama. Više o uputama možete naći putem link-a: https://mon.ks.gov.ba/sites/mon.ks.gov.ba/files/uputstvo_skole_od_14_9_final.pdf Korak po korak vraćamo se u školske klupe! Sretno!

Posted by Anis Krivić on Wednesday, September 9, 2020

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti