Obnova Bilinog polja u završnoj fazi: 20 bagera trave stiže iz Slovačke

30.07.2012. 15:29 / Izvor: eKapija.ba
Obnova Bilinog polja u završnoj fazi: 20 bagera trave stiže iz Slovačke

Obnova stadiona Bilino polje u Zenici trebala bi biti završena do 11. septembra kada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na domaćem terenu igra prvu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Koordinatorica nadzornog tima za realizaciju projekta Lejla Brljevac potvrdila je za eKapiju da se tokom obnove pojavila potreba za dodatnim radovima, te da će ukupna investicija rekonstrukcije Bilinog polja iznositi 1,5 miliona KM.

"Izrada drenaže nije bila predviđena projektom, no kada smo otkopali teren kako bi postavili grijače, ustanovili smo da se drenaža nalazi u jako lošem stanju. U saglasnosti sa investitorom, Javnim preduzeće za upravljanje sportskim objektima grada Zenice, odlučili smo se da uradimo kompletnu drenažu", kazala je Brljevac.

Ona je potvrdila da su izvođači radova uvedeni u posao sredinom juna, te da je do sada urađeno više od polovine posla. Bilino polje ujedno je prvi stadion u Bosni i Hercegovini koji će imati ugrađene električne grijače. U sklopu projekta, bit će postavljena nova ograda visine šest metara, golovi, audio i video sistemi, klupe i kućice za rezervne igrače.

"Na jednom dijelu stadiona već je postavljen hranidbeni sloj na koji treba doći busen. Namjenski uzgajana trava će stići iz Slovačke, oko 19 do 20 šlepera. Prema našoj pretpostavci, postavljanje trave treba početi 3. avgusta, te nam prije utakmice ostaje jedan dio vanjskog uređenje i prilagođavanje trave novim uslovima“, navodi Brljevac.

Posao rekonstrukcije terena Bilinog polja putem tendera dodijeljen je kompaniji ITC iz Zenice, a tokom dodatnih radova angažovana je zeničko preduzeće Komrad.

N.Voloder/foto: Zenicablog

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti