Obrada metala otvara 80 radnih mjesta

06.09.2017. 11:39 / Izvor: Glas Srpske
Obrada metala otvara 80 radnih mjesta

Agencija je od aprila ove godine pripremila sedam projektnih prijedloga vrijednih 639.687 KM.

Gradskoj razvojnoj agenciji odobren je projekat "Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal", u okviru kojeg bi 80 osoba trebalo da dobije radno mjesto.

Iz Agencije ističu da su nedavno pripremili projektnu aplikaciju i kandidovali projekat ka programu "Prilika plus". Vrijednost ovog regionalnog projekta je 137.343 KM i u narednom periodu bi trebalo da bude potpisan ugovor o njegovom sprovođenju.

"Cilj projekta je jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave, javnih službi za zapošljavanje u RS, obrazovanih ustanova, centara za obuku, odnosno edukaciju i poslodavaca zbog sprovođenja programa obrazovanja i obuka radnika za poznatog poslodavca", saopštili su iz Agencije i dodali da se na ovaj način stvara veća konkurentnost nezaposlenih osoba i efikasnije zapošljavanje.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Mašinskim fakultetom Banjaluka, opštinama Gradiška i Laktaši, Zavodom za zapošljavanje RS, tehničkim školama u Gadišci i Banjaluci, kao i banjalučkim, gradiškim i laktaškim firmama.

Gradska razvojna agencija kontinuirano priprema projekte, koje kandiduje ka dostupnim izvorima finansiranja u okviru aktuelnih razvojnih programa, projekata i fondova. Agencija je od aprila ove godine pripremila sedam projektnih prijedloga vrijednih 639.687 KM i pet projekata tehničke pomoći firmama ukupne vrijednosti 580.120 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti