Obuka za samostalne poljoprivredne proizvođače

03.12.2016. 09:37 / Izvor: Akta.ba
Obuka za samostalne poljoprivredne proizvođače

Jednodnevna radionica je pružila odgovore na konkretna i praktična pitanja kao što su način registracije i vođenja knjiga.

U velikoj sali Općine Vareš nedavno je održana radionica „Registracija, pokretanje i poslovanje djelatnosti samostalnog poljoprivrednog proizvođača“. Organizator i ovoga projekta je JU Služba za zapošljavanje ZDK, uz potporu Federalnog zavoda za zapošljavanje, a uz suradnju sa konsultantskom kućom "CHRONOS" d.o.o. Zenica.

Učesnici radionice su, na poziv Biroa za zapošljavanje Vareš, nezaposlene osobe i sve druge osobe koje planiraju postati ili su već poljoprivredni proizvođači. Jednodnevna radionica je pružila odgovore na konkretna i praktična pitanja kao što su način registracije, vođenja knjiga, održavanja poslovanja i sl. Na kraju radionice svi učesnici su dobili certifikate.

Važnost ovoga vida edukacije su naglasili i općinski Načelnik Zdravko Marošević, Predsjedavajući Općinskog vijeća i član Upravnog odbora JU Službe za zapošljavanje ZDK Kenan Kamenjaš,  Direktor JU Službe za zapošljavanje ZDK Marinko Kelavić koji su se na početku radionice obratili učesnicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti