Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Obustavljena gradnja Prve transverzale

31.05.2021. 12:36 / Izvor: Avaz.ba

Radnici firme "Euro-Asfalt" danas su s gradilišta Prve transverzale odnijeli vrijedan građevinski materijal, jer su radovi na ovom lokalitetu, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa na trasi od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić, totalno obustavljeni prije deset dana.

Naime, radovi na planiranih 120 metara su odavno završeni, a uklonjeni materijal, dok se ne steknu uvjeti  za nastavka radova, čuvat će se u skladištu preduzeća u Rajlovcu.

Za ponovno pokretanje gradilišta kompaniji će biti potrebno dva dana da pošalju mašine i organiziraju radnu snagu.

Inače, do privremenog mirovanja u radovima moralo je doći jer investitor, dok se ne riješi spor s vlasnikom kuće koja se nalazi na trasi predviđenoj za gradnju, nije mogao osigurati i pribaviti građevinsku dozvolu od Općine Centar za dio gdje se nalazio bivši GRAS-ov depo da bi se na tu lokaciju mogli prebaciti mašine i radnici da urade ono što je predviđeno za taj dio Prve transverzale.

Foto: Avaz

PODIJELI:

TAGOVI:

Prva transverzala

Obustava rada

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti