Od 3. januara jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola

30.12.2017. 10:57 / Izvor: Akta.ba
Od 3. januara jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola

Građani će zahtjev za izdavanje građevinske dozvole moći da podnesu na jednom šalteru, umjesto obilaska najmanje 12 kancelarija Gradske uprave

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je da će 3. januara početi jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola u tom gradu.

Radojičić, koji je posjetio Centar za dozvole Gradske uprave, zajedno sa načelnikom Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodanom Stanarevićem konstatovao je da je Centar spreman za početak jednošalterskog sistema izdavanja građevinskih dozvola.

On je naveo da će građani zahtjev za izdavanje građevinske dozvole moći da podnesu na jednom šalteru, umjesto obilaska najmanje 12 kancelarija Gradske uprave, ali i brojnih drugih ustanova, poput "Vodovoda", Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, "Elektrokrajine" i "Voda Srpske", saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je naglasio da je osnovni cilj uvođenja jednošalterskog sistema da građanima bude omogućeno da u Gradskoj upravi predaju zahtjev i da grad, u njihovo ime, tamo gdje je pravno moguće, rješava potrebnu dokumentaciju kod drugih subjekata.

"To je veliki izazov i jedna od najvažnijih reformi koje sprovodimo u okviru rada Gradske uprave", naveo je Radojičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti