Od danas i komercijalno korištenje 4G mreže

08.05.2019. 10:58 / Izvor: Oslobođenje
Od danas i komercijalno korištenje 4G mreže

Operateri su nam kazali da su spremni, a iz BH Telecoma da njihovi korisnici na području većih gradova već imaju priliku osjetiti prednosti korištenja 4G+ mreže.

Nakon što su telekom-operaterima u BiH početkom aprila uručene licence za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektronskih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sistema, tj. za uvođenje 4G mreže, od danas počinje i komercijalno korištenje 4G mreže.

Prednosti

Operateri su nam kazali da su spremni, a iz BH Telecoma da njihovi korisnici na području većih gradova već imaju priliku osjetiti prednosti korištenja 4G+ mreže, te da se intenzivne aktivnosti na implementaciji i širenju 4G+ mreže provode i na ostalim područjima.

„Paralelno se provode radovi i na modernizaciji mobilne mreže u smislu povećanja kapaciteta“, kažu u BH Telecomu.

Kada je u pitanju zamjena SIM kartica, iz BH Telecoma su nam kazali da se još ranije počelo sa zamjenom kartica korisnicima, a što se intenziviralo tokom posljednjeg mjeseca.

„Možemo reći da je više od 250.000 korisnika izvršilo zamjenu SIM kartice za USIM. Korisnici čiji mobilni aparat ne podržava 4G ili LTE tehnologiju ili oni korisnici koji ne žele koristiti usluge putem 4G mreže, ne moraju izvršiti promjenu SIM kartice“, pojasnili su nam.

Ne postoji rok za zamjenu SIM kartica, mada iz BH Telecoma podsjećaju da je u toku promotivna akcija koja traje do 1. juna 2019, tokom koje korisnici mogu svoju SIM karticu besplatno zamijeniti naprednijom USIM karticom, dok se za sve ostale korisnike zamjena SIM kartice naplaćuje 5 KM.

Promotivna akcija je namijenjena za korisnike BH Telecoma: prepaid i postpaid korisnike mobilne mreže BH Telecoma, te korisnike Moj Combo i studentskih paketa koji tokom akcije pređu na jedan od novih pretplatničkih Extra mobilnih paketa BH Telecoma ili na neki od novih paketa sa kombinovanim načinom plaćanja, kao i za nove pretplatnike mobilne mreže BH Telecoma koji zasnuju pretplatnički odnos tokom akcije, korisnike drugih mobilnih operatera koji prenesu broj u mrežu BH Telecoma tokom akcije i korisnike Moj izbor/Top Tim/Biz izbor usluga koji podnesu zahtjev za zamjenu na USIM kartice.

Ponude

Iz kompanije m:tel su nam kazali da su oni spremni za komercijalno korištenje 4G mreže, kao i da su pripremili odgovarajuće promotivne ponude za svoje korisnike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti