Od freelancera do biznisa: Grafički dizajner osnovao Mezet agenciju

19.10.2015. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Od freelancera do biznisa: Grafički dizajner osnovao Mezet agenciju

Radi se o mladoj kreativnoj agenciji za napredno komuniciranje, koja svoj fokus ima na dizajnu, konsaltingu i razvoju digitalnih medija.

Damir Mezet, grafički je dizajner koji se ovim poslom nekoliko godina bavio kao freelancer, odlučio je osnovati obrtničku djelatnost za napredne komunikacije, tačnije agenciju Mezet.

Radi se o mladoj kreativnoj agenciji za napredno komuniciranje, koja svoj fokus ima na dizajnu, konsaltingu i razvoju digitalnih medija. Zapošljava kreativne ljude iz oblasti dizajna, PR-a, blogere, developere koji planiraju, dizajniraju, testiraju, analiziraju, uče i treniraju...

Prvi posao koji je proslavio ovu agenciju je izrada web shop-a, online parfemerija Vixen.ba, koji je jedan od vodećih web shopova ovakvog tipa prodaje.

"Iz jedne ovakve ideje razvile su se nove ideje u širenju posla Mezet-a, kako izgradnje web shopova za treća lica tako i sama razrada i nadgradnja već postojećih", priča za naš portal Damir Mezet.

O internet kupovini njenim pogodnostima i razvoju Mezet govori da se naši ljudi još uvijek teško odlučuju na kupovinu preko web-a, ali se pokazalo da je komunikacija putem online shopa višestruko korisna jer dobijate mogućnost da pričate o samom proizvodu. Osim toga, reklama web shopom omogućava klijentima katalošku prezentaciju proizvoda.

"Svi koji misle da imaju proizvod koji žele prodati putem najbržeg oglašivača, Mezet agencija može ponuditi kvalitetana i pristupačna rješenja. Promovisanje proizvoda putem online prodavnica je idelan način marketinške promocije", poručuje on.

Mezet kaže kako agencija i njeni zaposlenici kontinuirano usvajaju nova znanja iz područja elektroničkih komunikacija kako bi svojim korisnicima nadgradili i poboljšali poslovanje.

Iako su agencija koja na ovim prostorima radi godinu dana posjeduju dobru listu klijenata i zadovoljnih korisnika koji koriste usluge agencije, a samo neki od njih su Ambasada Japana u BiH, UNICEF, OBI, UniCredit bank, Kao Pao Shu koji je pravi predstavnik domaćeg brenda sa radom u Americi i mnogi drugi.

Pored online shopova, koji su primarna djelatnost ove agencije, agencija Mezet se bavi izradom web stranica bilo kojeg tipa – od klasičnih jednostraničnih web stranica do stranica baziranih na CMS sistemima gdje klijenti žele da rade sa svojim korisnicima.  Nakon izrade web stranice, klijenti se automatski povezuju sa društvenim mrežama i tako dobijaju potpun paket usluga.

"Za naše klijente gradimo i njegujemo eksterne i interne komunikacije, savjetujemo i konsultujemo ih, učimo i obučavamo da komuniciraju sa svojim klijentima, a sve s jednim ciljem - da njihovo poslovanje raste", navodi naš sagovornik.

Također, grupa kreativaca u agenciji Mezet svojim budućim klijentima može ponuditi i usluge grafičkog dizajna, odnosno razvoja vizualnog identiteta kompanije. Radi se o paketima usluga u koje su uključeni izrada znaka i logotipa, email servisi, ažuriranje web stranice, povezivanje sa društvenim mrežama, standardizacija vizuelnih elemenata koji pokrivaju sve osnovne kanale komunikacije i na taj način kompaniji omogućavaju jednako učešće u biznis utrci.

Inače, svoje ponude budućim klijentima Mezet će slati putem njihovog newsletter/biltena koji je trenutno u pripremi.

Kontaktirati ih možete putem http://mezet.com

 

 

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti