Od naredne godine prve elektronske zdravstvene knjižice u RS-u

14.09.2019. 08:18 / Izvor: Akta.ba
Od naredne godine prve elektronske zdravstvene knjižice u RS-u

Prve elektronske zdravstvene knjižice trebalo bi da budu uvedene u Republici Srpskoj (RS) od naredne godine, očekuje entitetski ministar zdravlja.

Prve elektronske zdravstvene knjižice trebalo bi da budu uvedene u Republici Srpskoj (RS) od naredne godine, očekuje entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Za taj posao je, kako je podsjetio, zadužen Fond zdravstvenog osiguranja, a u prvu pilot-fazu ušli su dom zdravlja i bolnica u Gradišci, kao i dom zdravlja u Srpcu.

Najavio je da će resorno ministarstvo parlamentu RS-a predložiti zakone koji bi definisali opseg i obim podataka koji bi se prikupljali i na koji način bi se razmjenjivali između svih nadležnih ustanova, što bi olakšalo učešće medicinskih ustanova u zdravstvenom sistemu RS, ali i obezbijedilo bolju zdravstvenu zaštitu građana.

Šeranić je u izjavi novinarima u Bijeljini istakao da nadležne institucije kontinuirano preduzimaju mjere kako bi se zaustavila dugovanja, te rad zdravstvenih ustanova krenuo u pozitivnom smjeru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti