Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Od ponedjeljka prijave za vakcinaciju i za neosigurane osobe

02.04.2021. 12:12 / Izvor: Akta.ba

Nakon jučerašnjeg naloga Vlade Kantona Sarajevo, iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS danas su saopćili da će i svim neosiguranim osobama od ponedjeljka, 5. aprila ove godine biti omogućeno prijavljivanje za imunizaciju, putem posebne aplikacije.

Iz Zavoda obavještavaju da su liste osoba preko 75 godina, kao i onih od 65 do 75 godina starosti, proslijeđene svim ambulantama porodične medicine sa zadatkom da se anketiraju.

Dakle, svi osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS preko 65 godina starosti će u narednom periodu biti pozvani i pitani iz pripadajuće ambulante da li su zainteresovani za vakcinaciju, te će njihovi odgovori biti zabilježeni i uneseni u informatički sistem.

U isto vrijeme, iz Ministarstva zdravstva KS obavještavaju da se na aplikaciju za prijavu imunizacije osiguranika ZZO KS do sada prijavilo preko 41.000 građana, te da svi koji su zainteresovani, a nisu se prijavili, to mogu učiniti putem linka: https://evakcina-registracija.ezoblak.ba/ ili bit.ly/3cGHclU

Ovom prilikom, naglašavaju i kako nije bitno kada se izvrši prijava, jer se ovom anketom samo iskazuje interes za vakcinaciju, a redoslijed vakcinacije je već unaprijed određen prema prioritetima, odnosno kategorijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti