Vijesti

Od privatizacije Energopetrola Terminalima FBiH 8,2 mil KM

25.09.2008. 13:56 / Izvor: Nezavisne novine

Vlada Federacije je "Terminalima FBiH" prebacila 8,2 miliona KM, što je dio novca koji je INA-MOL uplatio u procesu dokapitalizacije "Energopetrola" Sarajevo.

Ovo je nakon sjednice Vlade FBiH održane 24.09.2008. godine u Sarajevu kazao premijer Nedžad Branković.

"Novi menadžment je intenzivirao procese u ovom preduzeću, a novac je predviđen za saniranje infrastrukture", kazao je Branković, napominjući da će preostalih 2,7 miliona KM dobiti "kada završe potrebne programe".

Odlukom Vlade juče su Adem Borić i Ivan Rogić imenovani za direktora i zamjenika direktora Zavoda PIO/MIO FBiH.

Data je i saglasnost da se šumsko zemljište u Šumsko-privrednom području "Fojničko" u Srednjobosanskom kantonu pretvori u građevinsko.

"Ova saglasnost je izdata u svrhu regulisanja prostornog plana kantona, koji je u skladu s prostornim planom FBiH", pojasnio je Branković.

Utvrđen je i Prijedlog izmjena Zakona o državljanstvu FBiH, kojim se omogućava da djeca rođena u FBiH, čiji roditelji imaju državljanstvo BiH i RS, dobiju državljanstvo FBiH.

Na novinarsko pitanje da li će se, poput premijera RS Milorada Dodika, sastati sa trgovcima hranom i distributerima nafte kako bi istražili mogućnosti smanjenja cijena, Branković je odgovorio "da RS prvo mora svoje cijene svesti na nivo cijena u FBiH". Pojasnio je da je inicijativa za jeftiniji hljeb dio ukupnih socijalnih programa u FBiH, koji će 6. oktobra biti razmatrani na sastanku premijera i ministara finansija FBiH sa premijerima i ministrima finansija svih kantona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti