Odabrano idejno rješenje: Mostar ulaže milion KM u obnovu Fejićeve

14.06.2011. 12:14 / Izvor: eKapija.ba
Odabrano idejno rješenje: Mostar ulaže milion KM u obnovu Fejićeve

Obnova Fejićeve, jedne od najprometnijih ulica u Mostaru, radit će se prema idejnom rješenje autora Suada Dugalića, odluka je Konkursne komisije Mostara zadužene za provedbu postupka javnih nabavki u ovom projektu.

Kako saznajemo od nadležnih u Gradskoj upravi Mostara, nakon završetka konkursne procedure, slijedi pregovarački postupak u cilju izrade glavnog i izvedbenog projekta. Sredstva za uređenje ulice Braće Fejića , odnosno obnovu i vraćanje prijeratnog izgleda, već su osigurana u gradskom budžetu Mostara. Tako će za projektnu dokumentaciju i izvođenje građevinskih radova biti izdvojeno ukupno milion KM.

Očekuje se da će konkurs za izvođača radova biti objavljen do kraja godine, kako bi do početka naredne sezone i dolaska turista svi radovi bili završeni. U međuvremenu, potrebno je od Federalnog ministarstva za prostorno uređenje dobiti potrebne dozvole, s obzirom da se radi o starom dijelu grada.

Projekat će, prema nekim najavama, obuhvatati popločavanje ulice na dijelu od trga Musale do male Tepe.

Pobjedničko rješenje, kao i ostali radovi pristigli na konkurs, u subotu su izloženi u mostarskom Centru za kulturu, gdje se građeni mogu detaljnije informisati o budućem izgledu ove ulice.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti