Odgovorni građani razmišljaju o budućnosti bez elektro otpada

03.12.2021. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Zeos otpad

Čišćenje stana pred novogodišnje praznike od električnog otpada nikada nije bilo lakše.

Čišćenje stana pred novogodišnje praznike od električnog otpada nikada nije bilo lakše. Besplatna usluga za predaju elektro otpada sa kućne adrese je idealna u uslovima gdje građanima nije dostupan kontejner za otpad. ZEOS eko-sistem osigurava dostupnost reciklaže uz primjenu evropskih praksi i načina odlaganja otpada, koji su se pokazali uspješni u razvijenim zemljama. Usluga Sakupljanje od vrata do vrata pokazala se kao veoma uspješna, sumirajući sakupljenju količinu e-otpada. Za protekli period od mjesec dana rezultati su odlični, očito je ovakav pristup građanima nedostajao.

Građani iz svog stana imaju mogućnost besplatno predati sve što je radilo na struju ili baterije, a čitav proces traje jednu minutu i počinje klikom ovdje.

"Akcija traje već mjesec dana, a odziv građana je premašio očekivanja, e-otpad se predaje iz raznih gradova širom države. U pitanju je otpad poput IT opreme, kućnih aparata, alata, mobitela i velikih kućanskih aparata, koji je do sada završavao na deponiji zajedno sa ostalim komunalnim otpadom. Uspješno smo realizovali ideju koja je operativno vrlo zahtjevna, ali posmarajući dugoročno čist okoliš i povećanje stepena reciklaže u našoj državi su ciljevi koji će novim generacijama omogućiti okoliš bez električnog i elektronskog otpada," poručuju iz ZEOS-a. Navode također, da je cilj projekta pružiti građanima Bosne i Hercegovine iste mogućnosti kao u inostranstvu.

 

Minimalna količina za predaju je 5 kilograma, a elektro otpad sa adrese građana preuzima brza pošta. Za količine do 30 kilograma usluga je dostupna svim građanima. Više informacija građani mogu dobiti pozivom na broj +387 33 628 606 ili putem e-maila info@zeos.ba.

ZEOS eko-sistem d.o.o. je ovlašteni operater za zbrinjavanje e-otpada na području FBiH. Društvo je osnovano po principu ne-za-profit i ulaže svoja sredstva, znanje i rad za izgradnju sistema, koji će građanima i firmama omogućiti besplatnu reciklažu elektro otpada.

Želiš li i ti biti dio eko priče? Više informacija pročitaj > ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti