Vijesti

Odluka Agencije za privatizaciju FBiH - Dionice "Interšpeda" na berzi

29.05.2007. 14:35 / Izvor: Dnevni Avaz

Upravni odbor Agencije za privatizaciju FBiH odobrio je plan prodaje 12 posto dionica sarajevskog "Interšpeda" u državnom vlasništvu posredstvom Sarajevske berze, što će biti i prvi slučaj privatizacije obavljene na taj način.

Prema istoj odluci, početna prodajna cijena jedne dionice "Interšpeda" iznosit će 21,813 KM, a početna cijena paketa dionica 412.658,33 KM.

Prema ranije usvojenim aktima o načinu prodaje državnih dionica na berzi, potencijalni kupci mogu davati ponude samo za cjelokupan paket dionica.

Cijena jedne dionice "Interšpeda" na Sarajevskoj berzi u ovom trenutku iznosi 20 maraka, a prodajom 12 posto kapitala, Vlada FBiH će u potpunosti prodati državni udio u toj kompaniji.

Ocijenjeno je da Agenciji za privatizaciju mora biti dostavljena tačna i potpuna dokumentacija, kako bi bile ispoštovane odredbe protokola potpisane između Vlade FBiH i "Krivaje" 16. maja 2007., a čiji je cilj spašavanje ove firme od stečaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti