Odluka Vijeća ministara o ulasku državljana Saudijske Arabije u BiH

20.06.2017. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Odluka Vijeća ministara o ulasku državljana Saudijske Arabije u BiH

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o dopuni Odluke o vizama (koja se odnosi na mogućnost ulaska u BiH sa teritorije Kraljevine Saudijske Arabije).

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o dopuni Odluke o vizama (koja se odnosi na mogućnost ulaska u Bosnu i Hercegovinu sa teritorije Kraljevine Saudijske Arabije).

Ovom odlukom omogućava se ulazak u BiH i boravak na teritoriji BiH, bez obaveze pribavljanja vize nosiocima važećih putnih isprava Kraljevine Saudijske Arabije i to ukoliko isti posjeduju važeću višekratnu  Šangen vizu ili vizu  zemlje EU i po obavljenoj provjeri, odnosno kontroli Granične policije BiH.

Vijeće ministara BiH je, na današnjoj telefonskoj sjednici, utvrdilo i Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce pasoša.

Ovim sporazumom državljani BiH i Narodne Republike Kine, nosioci važećih biometrijskih pasoša, bit će oslobođeni obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane tokom boravka do 30 dena.

 Zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova da Prijedlog osnova dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Sporazuma odredi ministar vanjskih poslova, saopćeno je iz Vjeća ministara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti