Odluka Vlade KS-a: Nermin Muzur više nije direktor Turističke zajednice

08.06.2018. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Odluka Vlade KS-a: Nermin Muzur više nije direktor Turističke zajednice

Vlada KS-a smijenila je na jučerašnjoj sjednici Nermina Muzura sa mjesta direktora Turističke zajednice KS-a.

Godinu dana obavljanja funkcije i brojnih pozitivnih koraka za Turističku zajednicu, Vlada Kantona Sarajevo smijenila je na jučerašnjoj sjednici Nermina Muzura sa mjesta direktora. Osim Muzura Vlada KS-a je raspustila je i sve organe Turističke zajednice KS-a.

Za predsjedavajućeg povjerenstva odabran je Midhat Hubijar, dok su za članove izabrani Elvir Resić, bivši direktor TVSA i Alen Divović.

Povjerenstvo će uz saglasnost ministarstva privrede u roku od 60 dana raspisati izbore za izbor organa u Turističkoj zajednici.

Smijenjeni Nermin Muzur komentirao je kratko za Akta.ba da još nije dobio zvanično razrješenje, te da će se o svemu naknadno očitovati.

Ova je odluka jučer naišla na brojna negodovanja turističkih radnika.

"Gospodin Muzur je dokazao da su mladost, požrtvovanost, entuzijazam, znanje i njegova energija kojom je obnašao povjerenu mu funkciju recept za uspjeh koji je imala Turistička zajednica KS, grad Sarajevo, kao i cijela BIH u proteklom periodu! Ovakve stvari mi turistički radnici kao i ostali građani moramo oštro osuditi jer nećemo prihvatiti da granu turizma koja je u trenutno najvećoj ekspanziji dovedemo na prijašnji nivo sa uspavanim rukovodstvom u zavaljenim foteljama koji će kao ranije naš novac trošiti na poslovna putovanja i ručkove! Bezobrazluk i sramota!", osudila je smjenu Aida Terzić, direktorica Hotela Pinno.

Inače, osnivanjem nove Turističke zajednice Kantona Sarajevo počela se mijenjati turistička ponuda i turistička kultura u Sarajevu. Rukovodstvo zajednice nije željelo da ona bude klasična, nego da se na tržištu ponaša kao kompanija za destinacijski menadžment, odnosno kompanija koja se bavi uređenjem kompletne destinacije. 

Sarajevo je u 2017. imalo rekordan broj turista, a kvalitetna promocija i dobri rezultati najavljivani su i za ovu godinu. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti